Ajde da jedemo bundevu, a manje da kupujemo kolače koje su pune belog šećera i margarina.
Recept:
Skuvajte u mleku po želji neku od ovih zrnevlja: heljdino zrno, geršlu ili integralni pirinač.
Kada je zrno skuvano, pošećerite i dobro izmešajte sa štapnim mikserom ili izblendirajte u nekom blenderu. Treba da se dobije neka masa slična pireu.
Dodajte kardamon ili cimet. (Ako kuvate geršlu ili integralni pirinač dobro bi bilo da ih prethodne noći potopite u vodi.)
Bundevu koju smo prethodno ispekli, isto tako ispasiramo, dodamo šećer i cimet, a ja sam dodala i djumbir u prahu. (Inače, ja umesto šećera koristim fruktozu)
Sada od dole na tanjiriću stavite red ispasiranog zrnevlja, pa bundevu i od gore možete da dodate šlag.
Uživajte!
Roza- kraljica heljde
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120