Zimska poslastica

Zimska poslastica

 

Ajde da jedemo bundevu, a manje da kupujemo kolače koje su pune belog šećera i margarina.

Recept:

Skuvajte u mleku po želji neku od ovih zrnevlja: heljdino zrno, geršlu ili integralni pirinač.

Kada je zrno skuvano, pošećerite i dobro izmešajte sa štapnim mikserom ili izblendirajte u nekom blenderu. Treba da se dobije neka masa slična pireu.

Dodajte kardamon ili cimet. (Ako kuvate geršlu ili integralni pirinač dobro bi bilo da ih prethodne noći potopite u vodi.)

Bundevu koju smo prethodno ispekli, isto tako ispasiramo, dodamo šećer i cimet, a ja sam dodala  i djumbir u prahu. (Inače, ja umesto šećera koristim fruktozu)

Sada od dole na tanjiriću stavite red ispasiranog zrnevlja, pa bundevu i od gore možete da dodate šlag.

Uživajte!

Roza- kraljica heljde

 

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120