Volim Makedoniju i hrana koja se tamo jede. Paprike i paradajz! Sada će jesen i cela Makedonija će mirisati predivno na pečene paprike. Osim ajvara koji je priča za sebe, glavno jelo tokom cele godine je i “Pindžur”.
Pravi se jednostavno i što duže stoji sve je ukusniji.
Recept:
Ispecite paprike i paradajz. Paprike u većem broju i samo par paradajzova. Oljuštite, iseckajte. U avanu ili nekoj posudi isitnite belog luka u količini kojoj vi želite, posolite, dodajte maslinovo ulje i soli. Pomešajte sa iseckanom paprikom i paradajzom i još malo usitnite u avanu.
Ovo jelo se sprema i zimi. Sada dok ima sveže paprike i paradajz, ispecite, ostavite u ljuski i stavite u zamrzivač. Na zimu, otopite i pravite pindžur. Ukus je skoro pa isti, kada se sprema i u leto.
Uvek kažem da su najjednostavnija jela i najukusnija...
Ovo je bio pindžur u mojoj izvedbi kako je mama pravila, inače po original receptu treba paprika ucelo dobro da se izmlati drvenim avanom i beli luk i sve to dobro zalije sa vrelim uljem.
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120