Zdravi recepti – Leblebija sa povrćem

zdravi recepti - leblebija sa povrćem
zdravi recepti - leblebija sa povrćem

Ukusno, hranjlivo, pa ponovo ukusno.....ukusno :-)

Za ovo jednostavno i mnogo ukusno jelo, potrebno nam je oko 300 grama leblebije koje potopimo uveče u hladnu vodu i stoi tako dok sledeći dan ne krenemo da kuvamo ručak. Ova gramaža je dovoljna za 4-5 odrasle osobe.

Dakle, sutradan prospemo vodu u kojoj je bila leblebija i nalijemo sa novom vodom. Iseckamo veću glavicu crnog luka, i sve to kuvamo. Posle 20-tak minuta dodamo dve šargarepe,  dva peršuna i dve sveže paprike.

Leblebija je skuvana, kada zrno bude mekano i fino za jelo. To je odprilike sat vremena kuvanja.

Izvadimo kuvano povrće, skinemo ljuspe sa paprika i sve krupno ispasiramo.

Na vrelom ulju propržite, 2-3 češnja belog luka sitno seckanog, dodajte povrće, još malo pržite i na kraju dodajte leblebiju sa ostatkom vode u kojoj se kuvala.

Ako je potrebno dodajte još malo vode, jer jelo treba da bude malo čorbasto.

Dodajte so, biber, i čili ko želi da ručak bude ljutkast.

Samo da podsetim da je leblebija bogata belančevinama i ugljenim hidratima.

Bogata gvoždjem, duplo više od iste količine mesa. Visok sadržaj kalcijuma.

Roza

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120