Ukusno, hranjlivo, pa ponovo ukusno.....ukusno :-)
Za ovo jednostavno i mnogo ukusno jelo, potrebno nam je oko 300 grama leblebije koje potopimo uveče u hladnu vodu i stoi tako dok sledeći dan ne krenemo da kuvamo ručak. Ova gramaža je dovoljna za 4-5 odrasle osobe.
Dakle, sutradan prospemo vodu u kojoj je bila leblebija i nalijemo sa novom vodom. Iseckamo veću glavicu crnog luka, i sve to kuvamo. Posle 20-tak minuta dodamo dve šargarepe, dva peršuna i dve sveže paprike.
Leblebija je skuvana, kada zrno bude mekano i fino za jelo. To je odprilike sat vremena kuvanja.
Izvadimo kuvano povrće, skinemo ljuspe sa paprika i sve krupno ispasiramo.
Na vrelom ulju propržite, 2-3 češnja belog luka sitno seckanog, dodajte povrće, još malo pržite i na kraju dodajte leblebiju sa ostatkom vode u kojoj se kuvala.
Ako je potrebno dodajte još malo vode, jer jelo treba da bude malo čorbasto.
Dodajte so, biber, i čili ko želi da ručak bude ljutkast.
Samo da podsetim da je leblebija bogata belančevinama i ugljenim hidratima.
Bogata gvoždjem, duplo više od iste količine mesa. Visok sadržaj kalcijuma.
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120