Moj recept, od dimljene sušene rečne ribe, lak, hranjiv i veoma jeftin. Polovina sušenog tolstolobika koštao je 86 dinara i dovoljan je za dvoje.
Obrok je bio kompletan, jer sam napravila i krem supu od povrća koje se kuvalo zajedno sa ribom.
Recept:
Ribu isecite na komade i potopite u hladnu vodu,(najbolje to uradite ujutru). Iseckajte veću glavicu crnog luka, jednu šargarepu, jedan koren peršuna i tri krompira.
Ribu i povrće stavite u posudu, nalijte vodom, dodajte par zrna bibera, lovorov list i posolite. Poklopite i kuvajte dok se povrće i riba ne skuvaju (oko 40-tak minuta), uz stalno dolivanje vode.
Kada riba smekša, izvadimo je na tanjir zajedno sa jednim delom krompira.
Posebno se izdinsta crni luk, doda se seckana blitva i prži se. Dodamo i par kapi vode da nam se blitva ne preprži. Kada blitva smekša, dodajte krompir i ribu da se sve zajedno na kratko proprži i sjedine se ukusi.
Ostatak krompira zajedno sa povrćem i vodom u koje se kuvalo, izblendiramo i od njega napravimo krem supu. Po potrebi dodajte još malkice vode, da čorba ne bude pregusta. Na kraju, dodajte seckano peršunovo lišće.
Ovaj recept može da se pravi i od sušenog šarana ili bilo koje bele ribe. Prilog može da bude i pirinač.
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120