Danas u samoposluzi nisam nikako mogla da zaobidjem ovo povrće jer je izgledalo fenomomenalno.
Recept je sledeći:
Obarite kratko, par cvetića karfiola i brokoli i dodajte par komada malih kupušćića prokelj.
To sve procedite i stavite u tepsiju, posolite i dodajte ulje. Ja sam stavila bundevino ulje jer je ukus mnogo bolji. Zalijte to sa par razmućenih jaja i dodajte narendani trapist, edamer, ili bilo koji drugi sir. To sve zapecite u rerni na jakoj temperaturi.
Od vode u kojoj se kuvalo povrće napravila sam supu, tako što sam dodala seckani luk, šargarepu i celer. Kada se to kuvalo 10-15-tak minuta, dodala sam malo testa za supu, i peršunovo lišće.
Kao prilog spremila sam salatu. Salata u sebi sadrži sve i svašta i evo ću da nabrojim. Vi stavite šta imate i volite.
Recept za salatu: Zelena salata, crni luk, zelene masline, crne masline, list peršuna, vezica sremuš lista, ljuta papričica, sok od jednog limuna, maslinovo ulje i malo soli. E sada, salata ne bi bila prava bez klica, pa sam dodala puno klica deteline (lucerke)!
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120