Zapečeni brokoli, karfiol i prokelj sa svežom salatom i list sremuša

zapečeni brokoli, karfiol i prokelj
zapečeni brokoli, karfiol i prokelj
sveža salata sa listovima sremuša, klice lucerke i maslinama

 

Danas u samoposluzi nisam nikako mogla da zaobidjem ovo povrće jer je izgledalo fenomomenalno.

Recept je sledeći:

Obarite kratko, par cvetića karfiola i brokoli i dodajte par komada malih kupušćića prokelj.

To sve procedite i stavite u tepsiju, posolite i dodajte ulje. Ja sam stavila bundevino ulje jer je ukus mnogo bolji. Zalijte to sa par razmućenih jaja i dodajte narendani trapist, edamer, ili bilo koji drugi sir. To sve zapecite u rerni na jakoj temperaturi.

Od vode u kojoj se kuvalo povrće napravila sam supu, tako što sam dodala seckani luk, šargarepu i celer. Kada se to kuvalo 10-15-tak minuta, dodala sam malo testa za supu, i peršunovo lišće.

Kao prilog spremila sam salatu. Salata u sebi sadrži sve i svašta i evo ću da nabrojim. Vi stavite šta imate i volite.

Recept za salatu: Zelena salata, crni luk, zelene masline, crne masline,  list peršuna, vezica sremuš lista, ljuta papričica, sok od jednog limuna, maslinovo ulje i malo soli. E sada, salata ne bi bila prava bez klica, pa sam dodala puno klica deteline (lucerke)!

Roza

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120