Proleće i prepun travnjak sa maslačkom. Šteta da ga ne iskoristim, pa sam napravila tinkturu.
Maslačak je bogat vitaminima C i A, mineralima (magnezijum, kalijum, natrijum), organskim kiselinama, gvoždjem. Koristi se preventivno ili namenski za lečenje raznih bolesti. Odličan lek za jetru, bešiku, bubrege, kardiovaskularna obolenja, povišeni šećer, smanjuje masnoću u krvi, pročišćava krv...i razne druge bolesti.
Recept za tinkturu:
Potrebno je korenje maslačka i listovi sa cvetovima. Odnos odprilike pola korena, pola listove sa cvetom. Operete, iseckate i izblendirate.
Sve to stavite u teglu i zalijte kvalitetnom rakijom. Ja sam od gore stavila i suve grančice od malina, da bolje drži pritisnuto smesu. Dobro zatvorite i stavite da odstoi tri nedelje na sobnoj temperaturi, bez sunčeve svetlosti. Povremeno blago promučkajte teglu.
Posle toga, procedimo kroz gazu i stavimo tinkturu u neku flašu, na tamno mesto. Pije se po 30-tak pa i više kapi, rastvorenu u čaši sa vodom, dva-tri puta na dan. Kao i svaka tinktura, kada koristite tri meseca, napravite pauzu.
Ovaj proizvod nemamo u prodaji!
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120