Slatka Geršla

Slatka Geršla

 

Poslastica je izvanredna i veoma hranjiva. Ovo probajte deci da napravite.

Potopimo preko noći geršlu (oljušteni ječam) u hladnu vodu.

Sutradan zrno geršle kuvamo sa malo vode. Kada je dopola skuvano nalijemo mleko i kuvamo dok zrno ne smekša. Dodamo fruktozu ili šećera po želji. Ponašajte se kao kada kuvate slatki integralni pirinač. Ako je zrno i dalje žilavo dodajte još mleka tokom kuvanja. Sklonimo sa vatre i izmutimo sa štapnim mikserom. Ako nemate mikser, može da se izblendira u blenderu. Kuva se malo više od pola sata.

U dobijenu masu, možete da pomešate razno voće i da sve to ponovo izmutite. (Rendisana jabuka, pečena jabuka, maline, višnje, bananu, itd...što mislite da vašem detetu treba)

Najjeftinija varijanta je da stavite samo vanilu ili cimet.

Ja sam dodala malo kardamoma i ukrasila kolutićima banane i zrnama od nara.

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120