Salata od belog pasulja

Salata od belog pasulja
Paxos-Antipaxos

 

Pasulj! Kupljen letos na Krfu, tačnije na božanskom ostrovcetu Paxos. Znači, na leto dodjete sa nama da vežbate yogu na Krf, odemo do rajska ostrva Paxos- Antipaxos i tamo kupimo pasulj, a na zimu pravimo ovo jelo. :-)

Šala na stranu, uzmite bilo koji krupni beli pasulj za salate a može i tetovac.

Recept:

Kupljeni pasulj sa Krfa ili sa naše pijace, potopimo u vodu i ostavimo da odstoi preko noći.

Sledeći dan, prospemo vodu i naspemo novu vodu, pa stavimo da se pasulj kuva. Kada pasulj prokuva, posle 20-tak minuta prospemo i tu vodu i naspemo novu. Onda, kuvamo pasulj na tihoj vatri. Pazite da vam se zrna ne raskuvaju. Pred kraj posolimo. Pasulj je skuvan kada je zrno mekano. Skuvani pasulj, ostavimo  da se ohladi. Procedimo. Sada naseckamo crni luk, iscedimo sok od limuna, dodamo peršunovo lišće, soli, bibera, malo čilija po želji i sve to dobro izmešamo. Onda dodamo pasulj. Lagano promešamo i doteramo ukus salate, onako kako nam odgovara. Ja lično pospem od gore puno čilija i bibera, jer obožavam ljutkastu hranu.

Jedite salatu uz neki dobar kvalitetan hleb. Preporučujem hleb od heljdinog brašna!

Uživajte!

 

Roza-kraljica heljde

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120