Obavezno pravite, jer je mnogo ukusno !
Recept:
Obarite pirinač i ostavite sa strane. Potopite sojine ljuspice i ostavite sa strane.
Propržite jedan crni luk, dodajte sitno seckane drške od blitve i pržite sa malo vode da se drške smekšaju. Kada su mekane dodajte soju i pirinač, posolite i pobiberite. Ovde umesto soje možete da dodate skuvano zrno heljde. Možete i samo zrno heljde bez pirinča. Ma, možete da pravite razne kombinacije u zavisnosti šta više volite.
Listove blitve polijemo sa vrelom vodom da smekšaju. Procedimo i spajamo dva lista ili jedan ako je blitva velika, dodamo kašiku nadeva i smotamo kao sarmu. Ja stavljam po dva-tri lista, jer obožavam blitvu.
Kada smo to uradili napravimo tanku zapršku od ulja, brašna, soli i vode (gustina nalik krem supi). Polijemo sarmice i zapečemo 10-15-tak minuta.
Jedemo uz kiselo mlekce, mmmmm odlično je :-)
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120