"Riblji" paprikaš od šampinjona

"Riblji" paprikaš od šampinjona sa heljdinim rezancima

 

Kada bi zatvorili oči i probali ovaj paprikaš, pomislili bi da je riba u pitanju!

Kad ono šampinjoni, koji verujte mi na reč imaju skoro isti ukus kao riba. U čemu je štos kazaće vam recept...

Recept:

Iseckajte tri veće glavice crnog luka i dinstajte na ulju dva minuta. (Pazite da se luk ne preprži, treba da ostane kao da nije se ni pržio). Dodajte iseckane šampinjone, oko pola kilograma. Promešajte i odmah dodajte dve kašike mlevene aleve paprike. Ko želi neka doda i malo čilija. Dodajte i jedan začin za riblji paprikaš (bilo kog proizvodjača). Promešajte i odmah nalijte vrelu vodu, oko dve litre. Kuva se na jakoj vatri oko pola sata. Napravi će se takva ukusna čorbica, prste da poližete. A o jeftinoći i brzini spremanja, ne treba ni da govorim!

Jedite uz heljdine rezance (klikni: kako se spremaju heljdine rezance), a može i bilo koja testenina.

 

Roza kraljica heljde

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120