Kada imate mnogo blitve u bašti, onda morate stalno da izmišljate recepte sa blitvom. Tako je nastao i ovaj recept iz moje glave. Meni, to samo od sebe dodje, kako nešto da skuvam. Napisaću kako se sve to sprema, ali ne i kao klasičan recept sa merama, već samo od prilike.
Prethodni dan potopite geršlu.
Listove blitve redjati u podmazanu uljem, tepsiju. Stavite puno lišča, da bude više slojeva. Onda dodajte smesu od geršle. Smesa se pravi tako što se prvo skuva geršla. Izdinsta se crni luk, (stavite bar dva crna luka), iseckajte par češnjića belog luka, dodajte skuvano zrno geršle, posolite i stavite puno bibera, i čilija po želji. Sve se to dobro prodinsta i stavi na listove od blitve. Slažite još jedan sloj sa puno lišća, pa sloj od geršle. Završite sa slojem od lišća. Isecite na kocke. Sve to zalijte sa izmućenim jajima i mlekom. Jaja i mleko posolite i pobiberite. Od gore narendajte trapist sir i zapecite u rernu. Peče se oko 20-tak minuta.
Jede se uz kiselo mleko, pavlaku, ili jogurt.
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120