Ima li neko da ne voli domaći hleb, hm? Ja volim da ga pravim i da ga pojedem. Miris kuhinje kada se peče hleb je neodoljiv.
Pre neki dan na jednoj Fb stranici naidjem na fotografiju sa hlebom i primetim jednostavan recept ispod slike.
Napravila sam hleb koji je nalik kao taj na slici, ali ja sam malo modifikovala recept po mome ukusu.
Evo ga recept, za koji se ne treba striktno držati, već ga menjajte po vašoj želji.
Belo brašno 350gr, speltino brašno 150gr. (vi, umesto speltino stavite po želji integralno ili heljdino...), 2 velike kašike sode bikarbone, kašikica soli.
Sameljite po jednu veliku kašiku seme lana, suncokreta, bundeve, susama i ovsene pahuljice. Sve to se umesi sa 0.5 litara jogurta.
Formirajte dva hlebića zasecite od gore i pospite sa ovsenim pahuljicama. Stavite u podmazan i brašnom posut pleh i pecite oko 40-tak minuta na 200 stepeni.
Zamirišite i vi kuhinjicu, ovim ukusnim i zdravim hlebom.
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120