Evo jedan recept, za brzinski hleb od heljdinog brašna, sa kvascem.
Pomešajte po dve šolje koje vidite na slici, heljdino i obično brašno T500.
Odvadite jednu isto takvu šolju, sada mešavinu brašna, jer će nam trebati za domesiti hleb.
U preostalo brašno dodamo kašičicu soli, jedan suvi kvasac i pola litre mlake vode. Dobro sve umešamo i domesimo sa onim brašnom koji smo prethodno odvojili. Ako je potrebno još brašna dodajte još malo običnog brašna. Testo ostavimo na toplo. Za nekih 15-tak minuta, oblikujemo hlebić po želji i stavimo u dobro nauljenu i brašnom posutu tepsiju. Ja lično sam to uradila sa puterom GI. Od gore sam takodje premazala puterom i posula sam mešavinom kukuruznog i heljdinog brašna.
Pecite u zagrejanu rernu na najjačoj temperaturi, pola sata. Izvadite tepsiju i poprskajte dobro hleb od gore sa hladnom vodom. Vratite tepsiju nazad još pet minuta i hleb je gotov.
Mirisaće vam cela kuća prelepo! Sve zajedno mi je bilo potrebno oko sat vremena. Znači nije teško i ne oduzima nam puno vremena.
Uživajte dok mesite i jedete vaš hleb!
Roza-kraljica heljde
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120