Pomešajte šolju heljdinog brašna, i isto toliko obično T500, brašno. Sada tako pomešano, izvadite sa strane jednu šolju.( sa time domesimo testo)
Znači, u ono brašno( jedna šolja) stavimo malo soli i 2-3 jaja. Sve to domesimo sa onim ostatkom brašna. Testo da bude tvrdkasto! Nemojte da vas buni ostaće još malo brašna koje nećete iskoristiti.
Od testa napravite tanku koru za rezance i iseckajte.
Rezance stavite u vrelu vodu, kuvajte 2-3 min i procedite.
U medjuvremenu, na puteru Gi, ili bilo koje ulje prodinstajte glavicu crnog luka iseckanog na rezančiće i u to dodajte na rezance iseckanu blitvu. Par kapljica vode i začas je gotovo, proprženo. Posolite.
To sve pomešajte sa rezancima i pospite parmezanom (a, i ne morate).
Pogledajte video i uverite se u lakoći spremanja ovog recepta.
Prijatno od Roze, kraljice Heljde :-)
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120