E, recept počinje tako što ćete usput na pijaci kupiti pola kg spanaća, poveći štap praziluka a ostalo valjda imate kući.
Ja sam danas od tog spanaća napravila sebi za ručak (maznula sam spanać, sama sebi oko 200 gr) krem čorbicu, prste da poližeš, a sa onih 300 grama napravila večeru.
Recept:
Pomešamo šolju (160 gr) brašna Tip 950, šolju braša Tip 500 i šolju Heljdinog brašna. Od te mešavine izvadimo jednu šolju (trebaće nam da domesimo testo).
U punoj šolji tople vode, razmutimo pola kocke kvasca i dve kašikice fruktoze, a može i obični šećer (šećer sam davno izbacila iz upotrebe i zamenula ga fruktozom - voćnim šećerom). Umesemo testo kao za hleb i tako da se ne lepi za ruke (ako je potrebno još malkice brašna, onda domesite sa brašnom Tip500).
Dok testo raste, na puteru ili još bole na GI - puteru prodinstajte praziluk, pa u njemu propržite spanać isečen na rezance. Sad je testo već naraslo i podelite ga na dva dela i napravite jednu koru koju će te staviti u pleh na koji ste predhodno stavili papir za pečenje (ja ga za sve koristim, manje se zaprljaju tepsije) i malo ga premažite puterom. Na koru odgore sam stavila onaj sir budjavi (ne morate da ga stavljate, ali je ukus neverovatno dobar), i ponovo nekoliko malih grudvica putera Gi. Onda dodamo spanać, poklopimo sa drugom korom, isečemo na kocke i dodamo ponovo male grudvice putera Gi. To sve ispecite (pecite kako znate i umete, brzo bude gotovo, na odprilike 220-250 stepeni).
Kada izvadite iz rerne poprskajte hladnom vodom i pokrijte sa krpom i dok postavite tanjire, pita će već da se prohladi i smekša. O ukusi ne vredi da vam pišem, nego ajde vi sada prošetajte do pijace i napravite ovo jelo za koje je potrebno sat vremena.
Sastojci:
Brašno
Kvasac
Spanać
Praziluk
Puter Gi (Možete i bilo koji puter, ili bilo kakvo ulje)
Budjavi sir (može a i ne mora)
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120