Ove heljdine kore su domaće, kupljene na pijaci u Prokuplju, za sto dinara, pola kilogram. Kvalitet ne može da se poredi sa korama kupljenim u prodavnici.
Recept:
Odprilike 5 jaja, a vi stavite koliko želite, oko pola kilograma sira, ali onaj zreli, tvrdji sir,(izdrobite ga prstima), kašikica kurkume, što zbog zdravlja, što zbog predivne žute boje, par kašika kiselog mleka, oko 300 grama nekog lišća, spanać ili blitva naseckano, so. Sve to izmešajte i filujte kore. Filuju se po dve kore, prvo ide jedna kora poprskana sa malo ulja, pa druga kora, sa malo ulja i fil. Slažete u nauljenu tepsiju. To sve zalijete sa 3 jaja, malo ulja, so, kiselo mleko, kašikica kurkume. Smesa da izgleda kao za palačinke. Pecite kako već pečete svaku gibanicu.
Ukusno, sve sam da pojedeš, gosti ti ne trebaju ;-)
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120