E, danas je bio ručak „Burek sa ljuspicama od soje“, a ukus je identičan bureku sa mesom. A, ako ne verujete, probajte ! Pritom će te i uštedeti, jer su ljuspice neverovatno jeftine.
Recept:
Izdinstajte na malo više ulja jednu veliku glavicu crnog luka, pa dodajte 1kg naseckanog praziluka. Za to vreme potopite u mlaku vodu oko 300 gr. sojine ljuspice, i kada one upiju svu vodu dodajte ih u šerpi u kojoj se prži praziluk i sve zajedno još malo pržite. Posolite i stavite malo više bibera.
Uzmite oko pola kg. kore za pitu (dobro bi bilo da su heljdine kore) i na svaku koru stavljate ovaj nadev i savijajte kore u krug kao na slici. Posle 20-tak min. pečenja na 200 stepeni, izvadite burek i polijte ga vrelom vodom i uljem, (voda 1dl i ulje, 3 supene kašike).
Pecite još 10-tak min. Izvadite i pokrijte krpom. I, gotov burek za pola sata!
Ps:
1. Ovo pečenje od pola sata, zavisi od toga da li vam je šporet dobar. Ako nije možda ćete trebati duže da pečete. Ali to već vi najbolje znate.
2. Nadev možete da napravite i sa rendanim krompirom. Sve isto, samo umesto soje stavite izrendisane krompire, oko pola kg.
Roza-kraljica heljde
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120