Brzo i lako do ručka, sa palačinkama od heljdinog brašna!
Dakle, napravite smesu za palačinke kao i obično, s’tim što veći deo brašna zamenite sa heljdinim brašnom. Dok pečete palačinke, neka se rerna greje. Pecite i slažite u nauljenu tepsiju. Na svaku palačinku stavljajte po malo sitnog sira (urda), ima ga da se kupi u diskontima. Poslažite tako 12-13 palačinki i sve to polijte sa razmućenim jajima (3 komada), malo mleka(1.5dl), malo soli i ulja.
Možete svaku drugu ili treću palačinku preliti, sa malo ovih razmućenih jaja.
Sve to zapecite u rernu.
Jedite uz kiselo mleko, jogurt ili u kombinaciji sa svežim klicama deteline, kao na slici.
Da bi dobili odmah i desert, napravimo više smese za palačinke pa od ostatka pravimo slatke palačinke. U ostatak smese dodajte malo narendane jabuke, vaniliju i pecite palačinke.
Mažite sa čime god želite. Pospite orasima.
Prste da poližeš! Ne znaš šta je bolje, dal ovo slano ili ovo slatko!
Roza-kraljica heljde
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120