Za sve obožavaoce ljutih papričica, evo jedan recept, kako da što duže očuvate svoje miljenice.
Ovako ukiseljene ljute paprike mogu da se koriste u razna variva, supe, čorbe, na sendviče, na pica testo, kao dodatak raznim sosevima, prelivima, ili jednostavno umakati i nasladjivati se…
Recept:
Iseckajte razne vrste ljutih paprika, neke manje stavite cele. Ja sam dodala i tri paprike crvene ajvarke slatke, sitno seckane. Od ljutih paprika sam stavila klasične male čili, crvene i zelene feferone, Bhut jolokia, Moruga Trinidad Skorpion, 7-pot, Habanero, Carolina Reaper, Devil’s Tongue Chili, Infinity Chili Peppers, Rocoto Chili Peppers.
Tako iseckane stavite u teglu.
Preliv:
1- 1/2 šolja belog sirćeta, 4-5 češanja belog luka iseckanog na trakice, 3 kašike zrno bibera, 2 kašike soli, 2 kašike šećera, lovorov list, zrno kima, zrno korijandera, seme senfa, (sve ovo zrnasto stavite po želji i količinu koju vi želite)
Sve to prokuvajte i nalijte u teglu sa papričicama. Zatvorite, ohladite i čuvajte teglu u frižideru. Spremno za upotrebu posle mesec dana.
Za kraj moram da se pohvalim da su sve te vrste paprika iz moje organske bašte.
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120