Kaša od heljde sa sirom

heljdina kaša
Brašno od heljde - bez glutena

Ovo jelo podseća na kukuruzni kačamak. Slično nešto smo pravili u Makedoniji, ali od sitnog kukuruznog brašna. Jelo se sprema neverovatno brzo, a od sastojaka nam je potrebno sledeće:

1.Heljdino brašno 100 gr.

2.Slani beli tvrdi sir, zvani kriška 200 gr.

3.Ulje, 2-3 supene kašike ili putera Gi, 1kašikica

4.Malo soli

5.Malo čilija

6.Voda 0.5 lit.

 

Stavite da provri voda, so, ulje,(ili Gi)

Sklonite sa vatre i dodavajte brašno, mešajući snažno žicom, dok ne dobijete glatku gustinu. Na umerenoj vatri kuvajte lagano, neprestano mešajuci dok se kaša ne počne odvajati od posude. Potom, izmrvite beli sir u heljdinu kašu. Još minut-dva držite mešajući na vatri i gotovooooo. Dekorišete sa čilijem, ko voli. Ja, ne mogu bez njega.

 

Sačuvajte malo ove mase da se ohladi i stegne, pa ćete sutradan napraviti nešto jako ukusno od te heljdine stvrdnute mase...

 

Roza

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120