Ovo jelo podseća na kukuruzni kačamak. Slično nešto smo pravili u Makedoniji, ali od sitnog kukuruznog brašna. Jelo se sprema neverovatno brzo, a od sastojaka nam je potrebno sledeće:
1.Heljdino brašno 100 gr.
2.Slani beli tvrdi sir, zvani kriška 200 gr.
3.Ulje, 2-3 supene kašike ili putera Gi, 1kašikica
4.Malo soli
5.Malo čilija
6.Voda 0.5 lit.
Stavite da provri voda, so, ulje,(ili Gi)
Sklonite sa vatre i dodavajte brašno, mešajući snažno žicom, dok ne dobijete glatku gustinu. Na umerenoj vatri kuvajte lagano, neprestano mešajuci dok se kaša ne počne odvajati od posude. Potom, izmrvite beli sir u heljdinu kašu. Još minut-dva držite mešajući na vatri i gotovooooo. Dekorišete sa čilijem, ko voli. Ja, ne mogu bez njega.
Sačuvajte malo ove mase da se ohladi i stegne, pa ćete sutradan napraviti nešto jako ukusno od te heljdine stvrdnute mase...
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120