Podsetimo samo da se u ishrani čoveka koristi samo oljušteno zrno heljde.
Zrno heljde je jako slično pirinčanom, pa se tako može zrno pirinča zamenuti sa zrnom heljde i dobijemo jelo bogatijem sa prehrambenim vrednostima a i lakše se vari.
Dakle slobodno eksperimentišite, kuvajte ga kao kašu, varivo, dodajte ga varivama od povrća, a ono najbolje ćete iz zrna da izvučete na taj način što će te ga isklijavati.
Isklijavate ga tako što ga potopite u vodi i zrno stoi pola sata potopljeno. Nakon toga procedite, izbacite vodu i ispiramo ga svakih osam do 12 sati. Posle dan, dva kada je klica dužine 5, 8 mm (ili kakve ih vi volite), raširimo ih na suvu krpu i ostavimo da se suše oko 8 sati (sve dok ne budu suve na dodir), pa ih čuvamo u frižideru u zatvorenoj posudi.
VAŽNO! Sadrži sve amino kiseline, kalcijum, magnezijum, gvoždje, kalijum, fosfor, nijacin, a od vitamina: A, B, C, i E
OVAJ PROIZVOD NEMA U PRODAJI!
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120